ویزیت پزشک

سکسه عفونت ناشی از انقباض ناخواسته (اسپاسم) عضله دیافراگم است. زمانی که اسپاسم عضله رخ می دهد، طناب های صدای بلند به صدا در می آیند.
اغلب موارد سکسکه می تواند در مدت کوتاهی درمان شود یا حل شود و به ندرت به اورژانس نیاز است. اگر سکسکه بیش از سه ساعت طول بکشد، یا اگر عادت غذا خوردن یا خواب تان را تغییر داده است، حتما با پزشک خود مشورت کنید . جهت مراجعه پزشک به منزلتان با ما تماس بگیرید .

روش های خانگی  برای خلاص شدن از سکسکه عبارتند از:
نفس خود را نگه دارید
نوشیدن یک لیوان آب به سرعت
چکاندن لیمو روی زبان
نوشیدن یکجای آب

برخی از علل سکسکه عبارتند از:

خوردن بیش از حد و باسرعت غذا همرا با بلع هوا .
خوردن بیش از حد (به خصوص غذاهای چرب یا تند) و یا نوشیدن بیش از حد (نوشیدنی های گازدار یا الکل) می تواند شکم را متورم و دیافراگم را تحریک کند، که می تواند باعث سکسه شود.
هر گونه بیماری یا اختلال که باعث تحریک اعصاب دیافراگم می شود (مانند بیماری کبدی، پنومونی یا سایر اختلالات ریه).
جراحی شکم همچنین می تواند عصب هایی را که دیافراگم را کنترل می کنند تحریک کند و باعث سکسه شود.
همچنین گزارش شده است که تومورهای مغزی و برخی از اختلالات مزمن پزشکی (مانند نارسایی کلیوی) باعث ایجاد سکسه می شوند.
تغییرات ناگهانی در دما هم عامل سکسه تشخیص داده شده است.
ترس یا هیجان هم یکی دیگر از این عوامل است.

بعضی از داروها نیز ممکن است عوارض جانبی سکسکه داشته باشند، مثلا:

داروهای رفلکس اسید
اکثر بنزودیازپینها، از جمله دیازپام (والیم)، الپرازولام (Xanax) و لورازپام (آتیمان)
لوودوپا، نیکوتین و اوندسترون (زفران)

همانند بزرگسالان، سکس در نوزادان رایج است و به طور کلی از جای نگرانی نیست.

چه زمانی سکسکه کردن نوزاد خطرناک می شود؟

سکسکه یا Hiccups  یکی از اختلالات  بی خطر و شایع بین تمام افراد است که گاهی اوقات برای فرد رخ می دهد و زمانی فرد یا نوزاد دچار سکسکه می شود که یک گرفتگی یا اسپاسم در دیافراگم رخ دهد و نفس توسط طناب‌ های صوتی یا همان گلوت بسته می‌ شود.
بسته شدن طناب های صوتی نوزاد موجب حبس شدن نفس و تولید یک صدا می‌ شود که به ان سکسکه می گویند.
وقتی این حالت به صورت مکرر برای نوزاد رخ دهد، گریه کردن یا سر و صدای او را بریده بریده می‌ شود که تحت عنوان سکسکه شناخته شده است. یکی از اتفاقات شایعی که برای نوزدان رخ می دهد سکسکه می باشد. به گفته پزشکان نوزادان حتی در رحم مادر هم سکسکه می‌ کنند که گاهی اوقات زنان باردار بابت این مورد نگران می شوند، اما سکسکه نوزادان در رحم مادر کاملاً طبیعی است و سکسکه هیچ ارتباطی با تنفس نوزاد ندارد.
سکسکه زدن نوزادان ناشی از انقباضات ناگهانی دیافراگم به علت تحریک این عضله می باشد و زمانی که انقباضات دیافراگم از بین می رود سکسکه نوزاد از بین می رود. نوزادان و کودکان به دلایل مختلفی بیشتر دچار سکسکه می شوند اما به گفته پزشکان سکسکه زدن نوزاد نگران کننده نیست و نشان دهنده سلامت مغز کودک می باشد.

بخوانید
چکاپ کامل بدن

چه زمانی سکسکه کردن نوزاد خطرناک می شود؟
به طور کل طبق گفته متخصصین سکسکه هیچ نگرانی نباید برای والدین به وجود اورد اما اگر سکسکه سبب اختلال در خواب و تغذیه کودک شود این مورد نگران کننده است و برای درمان ان باید اقدام شود همچنین اگر سکسکه زدن نوزاد به این صورت باشد که مدت زمان طولانی دچار سکسکه باشد بهتر است که اقدام به درمان کنید به دلیل این که احساس ناخوشایندی را برای کودک به وجود می آورد. برای درمان سکسکه نوزادان می توانید به متخصص اطفال مراجعه کنید تا به صورت تخصصی اقدام به درمان نوزاد شود. گاهی اوقات دلیل سکسکه زدن نوزاد ممکن است به دلیل رفلاکس معده باشد به همین دلیل پزشک معده نوزاد را به صورت کاملا تخصصی معاینه می کند تا در صورت وجود رفلاکس اقدام به درمان آن شود. زمانی که نوزاد دچار رفلاکس معده باشد، اسید معده نوزاد وارد مری می شود و سکسکه به وجود می آید.
نوزادانی که به رفلاکس معده دچار هستند باید از شیر های خاصی استفاده کنند و نحوه شیردهی آن ها طبق اصول و دستورات پزشک انجام شود همچنین ممکن است پزشک برخی از دارو ها را برای درمان سریع تر برای مادر و نوزاد تجویز کند.
برخی از افراد برای بند آوردن سکسکه نوزاد روش های خطرناکی را انجام می دهند از جمله آب دادن به نوزاد، فشار دادن چشم و پیشانی نوزاد، ترساندن نوزاد و… که نه تنها چنین روش هایی اشتباه می باشد بلکه خطر بسیار زیادی را به همراه می اورد. پزشکان انجام دادن هیچ کدام از روش ها را توصیه نمی کنند به دلیل این که در علوم پزشکی تایید نشده است.

علت سکسکه در نوزادان چیست؟

سکسکه در هر فردی ممکن است رخ دهد و بزرگسالان، کودکان، خردسالان، نوزادان و‌.. به ان دچار می شوند و سکسکه زدن فرش به دلایل مختلفی رخ می دهد از جمله خوردن حجم زیادی از غذا، تند تند غذا خوردن، جویدن آدامس،  نوشیدن نوشابه یا اب گاز دار و… به وجود آید همچنین سكسكه نوزادان یک عارضه کاملا غیر ارادی و طبیعی است و هیچ اسیبی به نوزاد وارد نمی کند.
سکسکه با سیستم های عصبی خودکار بدن مانند ضربان قلب، معده و… ارتباط مستقیمی دارد به همین دلیل فرد به راحتی دچار سکسکه می شود. نوزادانی که به تازگی متولد شده اند نیز همانند افراد عادی ممکن است دچار سکسکه شوند و بروز سکسکه در نوزادانی تازه متولد شده اند یا کوچکتر از یک سال هستند کاملا عادی است اما برخی از والدین ممکن است نگران شوند و بخواهند که دلیل اصلی سکسکه را جویا شوند و به پزشک مراجعه کنند. دلایلی که سبب سکسکه زدن نوزادان می شود مختلف است به همین دلیل برخی از دلایل آن را ذکر می کنیم.

بخوانید
علائم و عوارض بزرگ شدن طحال کدام است؟

۱- تغذیه بیش از اندازه

یکی از دلایل ایجاد سکسکه در نوزادان تغذیه بیش از حد می باشد و اگر نوزاد بیش از حد غذا یا شیر بخورد دچار نفخ شکم می شود که در این حالت معدم ورم می کند و به دیافراگم فشار می آورد و سبب بزرگ شدن آن در داخل حفره شکمی می شود که در چنین حالتی نوزاد دچار سکسکه می شود به همین دلیل در این زمان سکسکه زدن نوزاد کاملا طبیعی است.

۲- بلعیدن بیش از حد هوا هنگام شیر خوردن نوزاد

گاهی اوقات نوزادان هنگام شیر خوردن هوای زیادی را می بلعند که سبب به وجود آمدن سکسکه می شود. وارد شدن هوای زیاد به معده سبب ورم معده می شود و دیافراگم به راحتی دچار اسپاسم می شود و نوزاد دچار سکسکه می شود. به همین دلیل هنگام شیر دادن نوزاد باید توجه داشته باشید تا نوزاد به خوبی شیر بخورد.

علت سکسکه در نوزادان چیست؟

۳- وجود آلاینده های تحریک کننده در هوا یا مواد

همان طور که می دانید نوزادان لوله تنفسی بسیار نازک و ظریفی دارند و وارد شدن مواد آلوده مانند گرد و غبار، آلاینده ها، دود سیگار و قلیان و… به داخل لوله تنفسی به نوزاد آسیب وارد می کند و نوزاد دچار سرفه می شود و اگر سرفه کردن نوزاد مدت زمان طولانی طول بکشد به معده فشار وارد می شود و نوزاد دچار سکسکه می شود به همین دلیل از بردن نوزاد به داخل فضای آلوده و شیمیایی خودداری کنید تا دچار ورم معده و سکسکه نشود.

۴- آسم

برخی از کودکان از دوران نوزادی به اسم دچار هستند و یکی از عوارض آسم در نوزادان، بروز سکسکه است و سکسکه زدن نوزادان در این حالت به دلیل ورم ریه می باشد و نوزاد در چنین حالتی هوای زیادی را به داخل معده خود وارد می کند که سبب خس خس کردن سینه، اسپاسم دیافراگمی و… می شود.

۵- تغییرات دمایی

زمانی که هوا سرد و گرم می شود ناحیه شکمی نوزاد سرد و گرم می شود و سرد و گرم شدن معده سبب اسپاسم ماهیچه های دیافراگم می شود که نوزاد دچار سکسکه می شود و پزشکان برای جلوگیری از سرد و گرم شدن معده نوزاد توصیه کرده اند که پس از دادن غذای سرد از دادن غذای گرم خودداری کنید یا برعکس.

بخوانید
کمک های اولیه پزشک در منزل

۶- رفلاکس معده

رفلاکس معده یکی از مواردی می باشد که نوزادان زیادی به آن دچار هستند که در این شرایط، محتویات معده کودک به مری بازگشت داده شود و این اتفاق تحت عنوان رفلاکس معده شناخته شده است و در میان نوزادانی که دچار این مشکل هستند، رخ می دهد. رفلاکس بودن نوزاد، عصب موجود در انتهای مری را تحریک کرده و دیافراگم را منقبض می کند که سبب بروز سکسکه در نوزاد می شود.

عوامل خطر سکسکه چیست؟

سکسکه یکی از مواردی می باشد که ممکن است برای هر سنی رخ دهد اما بروز سکسکه در هر فرد کاملا طبیعی است و نکته ای نگران کننده است این است که اگر سکسکه بیشتر ۴۸ ساعت طول بکشد فرد باید به پزشک مراجعه کنید تا دلیل اصلی آن مشخص و اقدام به درمان فرد شود به دلیل این که ممکن است خطراتی را برای فرد به دنبال اورد از جمله:

۱- تحریک عصبی

یکی از عوارض سکسکه طولانی آسیب سیستم عصبی بدن می باشد به همین دلیل زمانی که مدت زمان سکسکه طولانی می شود فرد باید سریعا به پزشک مراجعه کند تا از آسیب دیدن سیستم عصبی وی جلوگیری شود.

۲- عدم تکلم

گاهی اوقات اگر سکسکه طولانی شود ممکن است در تکلم فرد مشکل وارد کند به همین دلیل در چنین مواردی باید سریعا به پزشک مراجعه کنید تا از آسیب دیدن قدرت تکلم جلوگیری شود.

۳- عدم غذا خوردن

همان طور که گفته شد زمانی که معده ورم کند سکسکه به وجود می آید و زمانی که معده ورم کند فرد نمی توان غذا بخورد.

عوامل خطر سکسکه چیست؟

۴- مشکلات روحی روانی

یکی از دلایلی که سبب تشدید سکسکه می شود، اضطراب می باشد به همین دلیل افرادی که در طول روز استرس بالایی دارند بیشتر دچار سکسکه می شوند

۵- یکی دیگر از عوارض سکسکه ایجاد بی خوابی و خستگی در افراد می باشد.

۶- کم آب شدن بدن یکی از عوارض های سکسکه در فرد می باشد به همین دلیل بزرگسالان زمانی که دچار سکسکه می شوند سریعا به فکر بند آوردن سکسکه می افتند.

۷- زمانی که فرد به طور مداوم دچار سکسکه می شود با کاهش وزن رو به رو می شور به دلیل این که تغذیه مناسبی ندارد.

پیام بگذارید